Belle Vue Pavilion and Play Area Upgrade Proposals

The Council has received Section 106 financial contributions for Community Facilities from nearby developments, and this has been allocated to Belle Vue Pavilion and play area to comprehensively upgrade these well-used facilities.

 

Belle Vue Pavilion

The Vale of Glamorgan Council launched a consultation in 2019 using the Community Mapping Toolkit as a basis, to understand and fully appreciate the views of residents and user groups.

 

Following the feedback from the consultation, the Council applied to Lottery and the “People and Places” grant. This is a two stage application process. The Council has been successful through Stage One, and is now preparing the documentation to submit for Stage Two.

 

Subject to approval, the match-funding provided by Lottery could be significant and would help enhance the project.
 
The consultation in 2019 highlighted that the existing Pavilion is limited in its current form in terms of how far it can expand to meet the existing and future population's needs. The existing building and extensions has a lot of impracticable space.

 

The proposal seeks to ensure the existing community facility is retained, yet modernised, so that it remains an accessible and attractive destination for all residents and user groups. The project seeks to ensure that the site remains a venue for community activity – but in modern premises which befit its wider, more inclusive role.

 

The proposal is to build a new building which will have the following facilities: a multi-use hall and flexible space; kitchen/café; toilets and a changing places space, and outdoor seating area. The new building will be located in the same position within the park upon a similar footprint.
 
Following feedback, DRAFT plans for Belle Vue Pavilion have been prepared, as a starting point to support discussions going forward. The Council would welcome feedback on these plans and will consider all ideas and suggestions proposed.

 

Architects Drawings Graphic Projections SK06

Architects Drawings Proposed Elevations SK05

Architects Drawings Proposed Floor Plans SK04

Architects Drawings Proposed Building Orientation

 

Belle Vue Play Area

The Council has allocated S106 monies to upgrade the play area at Belle Vue. We would like to hear from all users about what they would like to see in the upgraded play area.

 

Consultation flyer

 

 

Have your say

The Council would like to hear your views regarding the draft plans. Please complete the short survey below.

 

Belle Vue Pavilion and Play Area Survey

 

Contact Us

If you have any further questions, please contact: